CUMHURİYETİMİZİN 100.YILINDA SOSYAL KALKINMADA KADININ GÜÇLENDİRİLMESİ
Projemizin protokolünü imzalamanın gururunu yaşıyoruz.
Kalkınma, tüm ülkelerin gündeminde olan konulardan biridir. Zamanla kalkınmanın kapsamı değişmiş ve sürdürülebilir kalkınma hedefleri ortaya çıkmıştır. Kalkınmanın sürdürülebilir olması ve refahın yükseltilmesi için ekonomik düzenlemeler tek başına yetersiz kalmaktadır. Sosyal alanda düzenlemelerin yapılması, hizmetlerin erişilebilir olması, her kesimin üretime katılabilmesi bütüncül ve sürdürülebilir sosyal kalkınma için önemli noktalardır.
Diğer yandan, merkezi kamu hizmetlerinin yerele ulaşmasında ihtiyaçların tespiti ve artan bürokratik süreçler gibi çeşitli zorluklar yaşandığı bilinmektedir. Bu nedenle özellikle yerel kalkınmanın sağlanmasında yerel kuruluşların daha aktif olması beklenmektedir. Bu bağlamda Sivil Toplum Kuruluşlarının(STK) da kalkınma sürecinde önemli rolleri bulunmaktadır. STK’nın yerele ulaşması, hizmet götürmesi, vatandaşlarla birebir iletişime geçmesi daha kolaydır. Bu nedenle STK’nın yürüttüğü projelerle her düzeyde kalkınmaya destek olabildiğini de görülmektedir. Bu amaçlarla derneğimiz bu projede Cumhuriyetimizin 100.yılında sosyal kalkınmada kadınların güçlendirilmesine katkı vermek için çeşitli kurslarla Covid-19 sonrası ekonomik zorluk ve pahalılıkla karşı karşıya kalan imkanlara erişebilmesi kısıtlı olan kadınların atık ve geri dönüşüm maddeleri, çeşitli doğal malzemeleri(kitre, lavanta vb) de kullanarak bebek/ yetişkin için günlük/geleneksel kıyafetler geliştirmesini sağlamak; yöresel hediyeliklere bebek/yetişkin kıyafet dikmek; değişik sanatsal faaliyetlerle mesleki kazanımlar edindirmek; sosyal içermelerini sağlamak, kültürel, ekonomik yönlerini güçlendirmeyi hedeflerini belirlemiştir. Ayrıca Projede hedef kitle olarak yer alan çeşitli nedenlerle travma yaşamış ve imkanlara erişimi kısıtlı olan kadınları ve kamuoyunu sosyal kalkınmada STKların yeri ve önemi konusunda farkındalık ve bilinçlendirmek, kadınların ekonomik, ticari(e-ticaret, sosyal medya vb.) ve turizme katkı veren faaliyetlerde yer almalarını sağlamak için çeşitli danışmanlık ve eğitimler verilecektir. Projedeki faaliyetlerle çeşitli etkinlikler yapılarak sosyal kalkınmadaki sürdürülebilirlilikte, imkanlara erişebilirlilikte dezavantajlı kadınlara yönelik yeni projelere öncülük edilecek ve bilimsel çalışma, araştırma ve yayınlarla literatüre katkı verilecektir.
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen projede Kırıkkale Üniversitesi (Fatma Şenses Sosyal Bilimler MYO İşletme Bölümü, Güzel Sanatlar Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi-Çocuk Gelişimi Bölümü, Sosyal Hizmet Bölümü, Kırıkkale Meslek Yüksek Okulu Radyo Tv Bölümü, Grafik Bölümü) ,Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği, Kırıkkale Şubesi-Kırıkkale Çalışma Ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Kırıkkale Belediyesi, Aile, Çalışma Ve Sosyal İl Müdürlüğü, Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü, Kırıkkale İl Müftülüğü, Kırıkkale İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü Ve Yahşihan Halk Eğitim Merkezi paydaşlardır.
İlimize, Bölgemize ve Türkiye'mize hayırlı olsun.